Lubicie kombinować w kuchni? My zdecydowanie, dlatego dziś dzielimy się z Wami naszym przepisem na owsiankę... owsiankę BANOFFEE! Cała porcja ma zaledwie 4,5g tłuszczu, aż 26g białka i 66g węglowodanów. Ruszamy!

Potrzebne składniki:

- płatki owsiane, 50g

- skyr naturalny, 150g

- banan, 80g

erytrytol (jak zawsze, wedle uznania - my jesteśmy łakomczuszkami i zawsze wsypujemy więcej)

- masa kajmakowa, 10g

- cynamon

cooking spray maślany

Sposób przygotowania:

1. Płatki owsiane gotujemy na wodzie (ok. 350-400ml)

2. Skyr mieszamy z erytrytolem i dolewamy ok. 30ml wody

3. Banana kroimy w plasterki i wykładamy je na rozgrzaną, lekko natłuszczoną maślanym cooking sprayem patelnię, smażymy na złoty kolor z obu stron

4. Płatki przekładamy do miseczki, na płatki nakładamy cienką warstwę masy kajmakowej

5. Wykładamy na to podsmażone banany, to zalewamy masą ze skyra

6. Posypujemy cynamonem i gotowe!

____

WSKAZÓWKI: Skyr możecie zamienić na jogurt naturalny, ale wtedy w inny sposób zadbajcie o podaż białka, możecie dodać ODŻYWKĘ BIAŁKOWĄ.
Masę kajmakową możecie zamienić na masło orzechowe, najlepiej będzie pasować te o smaku słonego karmelu.

____

(Zdjęcie i przepis autorstwa Weroniki Śliwańskiej)