Fit przepis na chlebek cukiniowy
Fit przepis na chlebek cukiniowy– kalorie
716kcal B:37,8 T: 20,7 W:102,7
Fit przepis na chlebek cukiniowy – składniki
-
250g cukinii
-
2 jajka
-
50g mąki gryczanej lub kukurydzianej
-
sól do smaku
-
szczypta pdp
-
4 krople aromatu kokosowego lub o innym smaku
-
2 łyżki jogurtu kokosowego
Fit przepis na chlebek cukiniowy - przygotowanie
-
Cukinię ścieramy na grubych oczkach, wstawiamy by puściła sok.
-
Żółta z erytrytolem ucieramy, dodajemy mokre i suche składniki.
-
Odciskamy cukinię z wody i dodajemy do masy.
-
Miksujemy. Uwaga, może pryskać!
-
Dodajemy delikatnie pianę z białek i dokładnie mieszamy.
-
Przelewamy masę do foremki prostokątnej i pieczemy w 20 °C przez 35-40 minut.
-
Studzimy i jemy na zimno.
-
Smakuje dobrze z dżemem, owocami, z humusem czy pastą z pieczonej papryki.
Fit chlebek cukiniowy – pyszne śniadanie/deser
Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit chlebek cukiniowy. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Katarzyny Jędrzejczyk