Fit przepis na chlebek cukiniowy– kalorie

716kcal B:37,8 T: 20,7 W:102,7

Fit przepis na chlebek cukiniowy – składniki

  • 250g cukinii

Fit przepis na chlebek cukiniowy - przygotowanie

  1. Cukinię ścieramy na grubych oczkach, wstawiamy by puściła sok.

  2. Żółta z erytrytolem ucieramy, dodajemy mokre i suche składniki.

  3. Odciskamy cukinię z wody i dodajemy do masy.

  4. Miksujemy.  Uwaga, może pryskać!

  5. Dodajemy delikatnie pianę z białek i dokładnie mieszamy.

  6. Przelewamy masę do foremki prostokątnej i pieczemy w 20 °C przez 35-40 minut.

  7. Studzimy i jemy na zimno.

  8. Smakuje dobrze z dżemem, owocami, z humusem czy pastą z pieczonej papryki.

Fit chlebek cukiniowy – pyszne śniadanie/deser


Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit chlebek cukiniowy. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Katarzyny Jędrzejczyk