Fit przepis na ciasto Lion White
Macie ochotę na coś słodkiego a chcielibyście żeby było pysznie i na dodatek niskokalorycznie? Nic prostszego! Wystarczy skorzystać z przepisu na pyszne ciasto Lion White, który znajduję się poniżej. Gwarantujemy super doznania smakowe! Nie pozostaje nic innego jak zakasać rękawy i ruszać do kuchni.
Fit ciasto Lion White – kalorie
442kcal B: 25g T: 6g W: 70g
Fit przepis na ciasto Lion White – składniki
-
25g herbatników (Ok 5-6 sztuk)
-
20g proszku budyniowego (smak toffee lub krówka)
-
100ml mleka (0.5%) + 100ml wody
-
30-40g białek jak
-
skyr waniliowy 150g (lub danio/waniliowy serek homogenizowany)
Fit przepis na ciasto Lion White – przygotowanie
-
mleko podgrzewamy
-
w 100ml wody rozrabiamy budyń
-
dolewamy do podgrzanego mleka, dosładzamy według swoich potrzeb i gotujemy aż zgęstnieje
-
odstawiamy na bok do przestygnięcia
-
białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
-
dosładzamy (Ok 50g erytrolu)
-
chwilę miksujemy do połączenia
-
ok 1/3 piany z białek jaj dodajemy do przestudzonego budyniu i mieszamy
-
do pozostałych ubitych białek dodajemy cały skyr i miksujemy do połączenia (spróbujcie czy masa jest wystarczająco słodka dla was i ew. dosładzamy)
-
na spód naczynia (to na zdj ma Ok 500ml pojemności) wykładamy połowę herbatników
-
wylewamy 2/3 masy ze skyrem i rozprowadzamy
-
ponownie układamy herbatniki i teraz delikatnie, równomiernie wykładamy całą warstwę z budyniu
-
na warstwę budyniowa wykładamy pozostałą masę ze skyra i gotowe
-
chowamy do lodówki na ok 2h i już można wcinać, ja trzymałam całą noc i tak też spokojnie możecie zrobić
Ciasto Lion White w wersji fit – pyszny deser
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit ciasto Lion White. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej