Fit przepis na ciasto rafaello
Fit przepis na ciasto Rafaello – kalorie
227kcal B: 18g T: 7g W: 23g
Fit przepis na ciasto Rafaello – składniki
• skyr naturalny 2 opakowania (razem 300g)
• 200ml mleka 1,5%
• 400g twarogu chudego
• 60g mąki kokosowej
• ok. 160g herbatników petit beurre, 16sztuk
• słodzidło (tu 15 pastylek słodzika + kilka kropel aromatu kokosowego)
• wiórki kokosowe do posypania
• ulubiony dżem (tu malinowy, skinny food)
• opcjonalnie Rafaelka, ok 60g (wliczona w makro)
Fit przepis na ciasto Rafaello – przygotowanie
1. Blendujemy twaróg, skyry i mleko na gładką masę.
2. Słodzik rozpuszczamy w 50ml wrzątku i dolewamy do masy, miksujemy.
3. Dodajemy mąkę kokosową i miksujemy – tu masa zacznie gęstnieć.
4. Blachę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia.
5. Na papier wykładamy jedną warstwę herbatników a następnie połowę kremu.
6. Układamy drugą warstwę herbatników i rozprowadzamy dżem (na oko, około jednej łyżki na herbatnika).
7. Wykładamy pozostały krem i wyrównujemy.
8. Polewamy kremem rafaello i posypujemy wiórkami.
9. Wkładamy do lodówki na minimum godzinkę i gotowe.
Składniki są podane na blachę o wymiarach: 19x25cm i 5cm wysokości.
Ciasto rafaello w wersji fit – pyszny deser
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit ciasto rafaello. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej