Fit przepis na ciasto Rafaello – kalorie

227kcal     B: 18g   T: 7g   W: 23g

Fit przepis na ciasto Rafaello – składniki

    skyr naturalny 2 opakowania (razem 300g)

    200ml mleka 1,5%

    400g twarogu chudego

    60g mąki kokosowej

    ok. 160g herbatników petit beurre, 16sztuk

    słodzidło (tu 15 pastylek słodzika + kilka kropel aromatu kokosowego)

    wiórki kokosowe do posypania

    ulubiony dżem (tu malinowy, skinny food)

    opcjonalnie Rafaelka, ok 60g (wliczona w makro)

Fit przepis na ciasto Rafaello – przygotowanie

1.      Blendujemy twaróg, skyry i mleko na gładką masę.

2.      Słodzik rozpuszczamy w 50ml wrzątku i dolewamy do masy,  miksujemy.

3.      Dodajemy mąkę kokosową i miksujemy – tu masa zacznie gęstnieć.

4.      Blachę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia.

5.      Na papier wykładamy jedną warstwę herbatników a następnie połowę kremu.

6.      Układamy drugą warstwę herbatników i rozprowadzamy dżem (na oko, około jednej łyżki na herbatnika).

7.      Wykładamy pozostały krem i wyrównujemy.

8.      Polewamy kremem rafaello i posypujemy wiórkami.

9.      Wkładamy do lodówki na minimum godzinkę i gotowe.

 

Składniki są podane na blachę o wymiarach: 19x25cm i 5cm wysokości.

 

Ciasto rafaello w wersji fit – pyszny deser

 

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit ciasto rafaello. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej