Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą – kalorie

431kcal     B: 22g   T: 11g   W: 61g

Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą – składniki

    2 jabłka

    łyżeczka cynamonu

    100ml wody

Kruszonka:

    20g margaryny lub masła

    50g sypkiego słodzidła

    20g mąki

Krem:

    150g skyra

    słodzidło (tutaj aromat waniliowy)

    15ml wody

Dodatkowo czekolada

Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą – przygotowanie

1.      Jabłka kroimy w kostkę i wrzucamy do garnuszka.

2.      Podlewamy wodą, dodajemy cynamon i mieszamy.

3.      Całość podgrzewamy aż jabłka lekko zmiękną.

4.      Łączymy wszystkie składniki na kruszonkę.

5.      Podgotowane jabłka przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy kruszonką.

6.      Pieczemy ok 15-20min w 200º (tak aby kruszonka się zarumieniła)

7.      Wszystkie składniki na krem łączymy na gładką masę (można dosłodzić wedle uznania).

8.      Gotowe jabłka pod kruszonką wyciągamy z piekarnika, na górę wykładamy krem i posypujemy posiekaną czekoladą.

 

Jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą w wersji fit – pyszny deser

 

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej