Fit przepis na duże ciacho OREO
Fit przepis na duże ciacho OREO – kalorie
408kcal B:30 T:16 W:37
Fit przepis na duże ciacho OREO – składniki
Składniki na ciasto:
- jajko (tylko żółtko, białko wykorzystamy do kremu)
- 25g miękkiej margaryny
- 20ml mleka (w tym przypadku 0.5%)
- 40g mąki (w tym przypadku pszenna)
- 5g kakao
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- słodzidło (łyżka erytrytolu)
Składniki na krem:
- skyr naturalny 150g
- białko jaja
- 5g fixu do śmietany
- 20ml wody
- aromatu cookies&cream
Fit przepis na duże ciacho OREO – przygotowanie
Przygotowanie ciasta:
- żółtko oddzielamy od białka
- do żółtka dodajemy masło, mleko i erytrytol, ucieramy razem około minuty
- dodajemy suche składniki i miksujemy
- formujemy dwa kółka (możecie na papierze do pieczenia sobie odrysować kształt, będzie łatwiej)
- pieczemy Ok 10 min w 180 stopniach
Przygotowanie kremu:
- białko ubijamy na sztywna piane
- fix ubijamy ze skyrem i woda
- masę dosładzamy aromatem, dodajemy białko i delikatnie łączymy szpatułka
Połączenie:
- upieczone ciacha lekko studzimy, jedno kładziemy na dnie formy (jeśli będzie za duże możecie śmiało przyciąć, a resztę ciasta posypać na górę)
- nakładamy krem i ponownie kładziemy ciacho
- wkładamy do lodówki na około 30-60min
Duże ciacho OREO – przepyszny deser.
Oto prosty przepis na łatwe w przygotowaniu duże ciacho OREO. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego !
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej.