Fit przepis na Jagodowe wiejskie Tiramisu
Fit przepis na Jagodowe Wiejskie Tiramisu-składniki
Biszkopt:
-
100g płynnych białek jaj (można użyć całych jajek 2szt)
-
20g mąki orkiszowej
-
15g mąki kokosowej
-
łyżeczka kawy
-
2 łyżki erytrytolu
-
30ml mleka i 30ml wody
-
proszek do piecznenia
-
szczypta soli.
Masa:
-
150g serka wiejskiego lekkiego
-
150g jogurtu kokosowego
-
pół łyżeczki kakao
-
pół łyżeczki kawy
-
3 łyżki erytrytolu
-
aromat - tu mleczna czekolada, opcjonalnie 3g gumy ksantanowej
Fit przepis na Jagodowe Wiejskie Tiramisu-przygotowanie
-
Białka jaj ubijamy z solą na sztywną pianę.
-
Następnie wsypujemy suche składniki i dolewamy płyny. Mieszamy bardzo delikatnie.
-
Smażymy placek na lekko natłuszczonej cooking - sprayem patelni
Blendujemy serek, jogurt, erytrytol, aromat i gumę ksantanową. -
Dzielimy masę na pół: do ½ dodajemy kawę i kakao, a reszta bez zmian.
Złożenie:
-
Wystudzony biszkopt dzielimy na pół, połowę kruszymy na dno
-
Wysypujemy ½ jagód, dalej masa kawowa, lekko posypujemy kawą i kakao
-
Dalej leci druga część biszkoptu, jagody, masa biała i kolejna posypka
Jagodowe Wiejskie Tiramisu w wersji fit-pyszny deser!
Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu Jagodowe Wiejskie Tiramisu. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego !
Przepis i zdjęcie autorstwa Katarzyny Jędrzejczyk