Fit przepis na  SERNIK KRÓWKOWY

Wartość odżywcza (1/12; średnica 22 cm):

• Białko: 10 g

• Tłuszcze: 4 g

• Węglowodany: 10 g

• Wartość energetyczna: 112 kcal

*Makro podane jest bez krówek

Fit przepis na Senik krówkowy – składniki

Masa:

• 500 g twarogu sernikowego

• 330 g skyra naturalnego

• 4 jaja

• 32 g budyniu krówkowego

• 75 g erytrytolu

• 1 pipeta aromatu Funky Flavors (karmelowy)

• 100 g kajmaku

• Kilka sztuk krówek

Fit przepis na sernik krówkowy- wykonanie

1. Twaróg sernikowy łączymy ze skyrem, proszkiem budyniowym oraz aromatem.

2. Żółtka ucieramy z erytrytolem, następnie partiami dodajemy masę sernikową i ciągle miksujemy.

3. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie łączymy szpatułką.

4. Całość wylewamy do formy wyłożonej papierem (spód i boki). Pieczemy ok. 1.5 h w 150 stopniach.

5. Gdy sernik ostygnie wierzch smarujemy kajmakiem i dekorujemy pokrojonymi krówkami.

Przepis i zdjęcie autorstwa Karolina Woszczek

Instagram : dietetykanaluzie

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu sernik krówkowy. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!