Fit przepis na SERNIK KRÓWKOWY
Fit przepis na SERNIK KRÓWKOWY
Wartość odżywcza (1/12; średnica 22 cm):
• Białko: 10 g
• Tłuszcze: 4 g
• Węglowodany: 10 g
• Wartość energetyczna: 112 kcal
*Makro podane jest bez krówek
Fit przepis na Senik krówkowy – składniki
Masa:
• 500 g twarogu sernikowego
• 330 g skyra naturalnego
• 4 jaja
• 32 g budyniu krówkowego
• 75 g erytrytolu
• 1 pipeta aromatu Funky Flavors (karmelowy)
• 100 g kajmaku
• Kilka sztuk krówek
Fit przepis na sernik krówkowy- wykonanie
1. Twaróg sernikowy łączymy ze skyrem, proszkiem budyniowym oraz aromatem.
2. Żółtka ucieramy z erytrytolem, następnie partiami dodajemy masę sernikową i ciągle miksujemy.
3. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie łączymy szpatułką.
4. Całość wylewamy do formy wyłożonej papierem (spód i boki). Pieczemy ok. 1.5 h w 150 stopniach.
5. Gdy sernik ostygnie wierzch smarujemy kajmakiem i dekorujemy pokrojonymi krówkami.
Przepis i zdjęcie autorstwa Karolina Woszczek
Instagram : dietetykanaluzie
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu sernik krówkowy. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!