Takich słodkości jeszcze u mas nie było. Dziś serwujemy Wam przepis na jednoporcjowe... Kinder Bueno! W sam raz jako cały posiłek, cały deser dla Ciebie, wyobrażasz to sobie? ;) 

Potrzebne składniki: 

- herbatniki (u mnie 2 opakowania, razem 28g)

- skyr naturalny

- jogurt naturalny gęsty 150g

- masło orzechowe 15g

- szczypta soli

TARGROCH Erytrytol 1000g (wedle uznania)

- kakao 15g

> Dobrze, jeśli masło będzie miała płynną konsystencję, wtedy lepiej łączy się z cała masą. W przepisie użyto miazgi fistaszkowej o smaku słonego karmelu

Sposób przygotowania:

1. Wykładamy herbatniki na spód naczynia

2. Mieszamy skyr, jogurt, masło orzechowe, szczyptę soli i słodzik rozpuszczony w minimalnej ilości wody (9 pastylek rozpuszczonych w małej łyżce wrzątku)

3. Masę wylewamy na herbatniki

4. Kakao zalewamy ok. 60ml wrzątku i dokładnie mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji - ewentualnie dolewany wrzątku.

Jeśli używacie słodzika to dobrze jest najpierw rozpuścić słodzik i potem dodać kakao, jeśli używacie czegoś innego to już po rozrobieniu polewy
wylewamy na masę polewę i wstawiamy do lodówki na minimum 2h

Smacznego! :) 

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej