Jednoporcjowe Kinder Bueno - bez cukru!
Takich słodkości jeszcze u mas nie było. Dziś serwujemy Wam przepis na jednoporcjowe... Kinder Bueno! W sam raz jako cały posiłek, cały deser dla Ciebie, wyobrażasz to sobie? ;)
Potrzebne składniki:
- herbatniki (u mnie 2 opakowania, razem 28g)
- skyr naturalny
- jogurt naturalny gęsty 150g
- masło orzechowe 15g
- szczypta soli
- TARGROCH Erytrytol 1000g (wedle uznania)
- kakao 15g
> Dobrze, jeśli masło będzie miała płynną konsystencję, wtedy lepiej łączy się z cała masą. W przepisie użyto miazgi fistaszkowej o smaku słonego karmelu
Sposób przygotowania:
1. Wykładamy herbatniki na spód naczynia
2. Mieszamy skyr, jogurt, masło orzechowe, szczyptę soli i słodzik rozpuszczony w minimalnej ilości wody (9 pastylek rozpuszczonych w małej łyżce wrzątku)
3. Masę wylewamy na herbatniki
4. Kakao zalewamy ok. 60ml wrzątku i dokładnie mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji - ewentualnie dolewany wrzątku.
Jeśli używacie słodzika to dobrze jest najpierw rozpuścić słodzik i potem dodać kakao, jeśli używacie czegoś innego to już po rozrobieniu polewy
wylewamy na masę polewę i wstawiamy do lodówki na minimum 2h
Smacznego! :)
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej