Makaron ze szparagami – kalorie (porcja)

447kcal B: 27 T: 10,7 W:61

Przepis makaron ze szparagami - składniki

  • makaron 50g (tagliatelle)

  • szparagi 250g

  • cukinia 200g

  • jogurt nat. 150g (lepiej sprawdzi się gesty, możecie zamienić na grecki, skyr)

  • jajko

  • przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, czosnek, oregano

Przepis na makaron ze szparagami - przygotowanie

  1. szparagi kroimy na mniejsze części, jednego na Ok 2-3 kawałki

  2. makaron gotujemy razem ze szparagami (Zależy ile ma się gotować Wasz makaron ale najpierw do wody wrzućcie makaron a później po podgotowaniu szparagi. One gotują się troszkę krócej bo ok 8min)

  3. cukinie kroimy i podsmażamy na oliwie w sprayu

  4. jogurt mieszamy w miseczce z roztrzepanym jajkiem i przyprawami

  5. ugotowany makaron i szparagi dodajemy na patelnie i zmniejszamy ogień

  6. całość mieszamy

  7. do jogurtu w miseczce przekładamy kilka warzyw z patelni (aby złapał temp. i tym samym się nie zważył)

  8. dodajemy wszystko na patelnie i mieszamy do połączenia, lekko podgrzewamy (Ok 4-5min)

  9. gotowe, na zdjęciu dodatkowo pomidorki koktajlowe

Makaron ze szparagami – pyszny obiad

Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu makaron ze szparagami. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej