Fit przepis na makaron ze szparagami
Makaron ze szparagami – kalorie (porcja)
447kcal B: 27 T: 10,7 W:61
Przepis makaron ze szparagami - składniki
-
makaron 50g (tagliatelle)
-
szparagi 250g
-
cukinia 200g
-
jogurt nat. 150g (lepiej sprawdzi się gesty, możecie zamienić na grecki, skyr)
-
jajko
-
przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, czosnek, oregano
Przepis na makaron ze szparagami - przygotowanie
-
szparagi kroimy na mniejsze części, jednego na Ok 2-3 kawałki
-
makaron gotujemy razem ze szparagami (Zależy ile ma się gotować Wasz makaron ale najpierw do wody wrzućcie makaron a później po podgotowaniu szparagi. One gotują się troszkę krócej bo ok 8min)
-
cukinie kroimy i podsmażamy na oliwie w sprayu
-
jogurt mieszamy w miseczce z roztrzepanym jajkiem i przyprawami
-
ugotowany makaron i szparagi dodajemy na patelnie i zmniejszamy ogień
-
całość mieszamy
-
do jogurtu w miseczce przekładamy kilka warzyw z patelni (aby złapał temp. i tym samym się nie zważył)
-
dodajemy wszystko na patelnie i mieszamy do połączenia, lekko podgrzewamy (Ok 4-5min)
-
gotowe, na zdjęciu dodatkowo pomidorki koktajlowe
Makaron ze szparagami – pyszny obiad
Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu makaron ze szparagami. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej