Fit przepis na mazurka kokosowego – składniki

Spód:

·       200g mąki jaglanej

·       2 łyżki ksylitolu

·       100g oleju kokosowego

·       1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

·       1 jajko

Budyniowa masa kokosowa:

·       1 opakowanie budyniu waniliowego

·       łyżka ksylitolu

·       400ml mleka kokosowego

·       10g agar (żelatyna roślinna)

Fit przepis na mazurka kokosowego – przygotowanie

Spód:

1.     Do miski wsypać mąkę i olej kokosowy. Rozetrzeć olej z mąką ręką a następnie wbić jajko i połączyć składniki w jednolite i gładkie ciasto.

2.     Formujemy kule, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę.

3.     Piekarnik nagrzewamy do 180°C, ciasto wygniatamy w foremce 20x30cm. Robimy dziurki widelcem na spodzie, a na brzegach ozdobny rant. Pieczemy ok. 15min na złoty kolor.

Budyniowa masa kokosowa:

1.     Gotujemy budyń o smaku waniliowym w mleku kokosowym z dodatkiem wody (do mocno stałej konsystencji).

2.     Odstawiamy z ognia. Nieco studzimy i wykładamy na upieczony spód.

3.     Odstawić w chłodne miejsce do momentu, aż masa zastygnie na kruchym spodzie.

 

Fit mazurek kokosowy  – pyszne ciasto

 

Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit mazurka kokosowego. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!