Fit przepis na Milkę Tender
Fit przepis na Milkę Tender – składniki
Biszkopt:
· 1jajko i białko
· 25g mąki pszennej
· 10g waniliowego proszku budyniowego
· pół łyżeczki proszku do pieczenia
· słodzidło (tutaj łyżka erytrytolu)
Krem:
· 100g jogurtu Skyr
· 50g jogurtu naturalnego
· 5-7g śmietanfixu
· 20-30ml mleka/napoju roślinnego
· słodzidło (aromat ciasteczkowy)
Polewa:
· 5g kakao
· 15g wody
· 10g jogurtu naturalnego
· słodzidło (pokruszony słodzik)
Fit przepis na Milkę Tender – przygotowanie
1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy żółtko i erytrytol, chwilę miksujemy.
2. Dodajemy mąkę, skrobie i proszek. Mieszamy (nie miksujemy) szpatułką.
3. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w kształt prostokąta o grubości ok. 0,5cm.
4. Pieczemy ok. 10min w 180°.
5. W tym czasie miksujemy składniki na krem (ok. 2-3min).
6. Dokładnie mieszamy razem składniki na polewę.
7. Gotowe ciasto wyjmujemy od razu z piekarnika.
8. Urywamy skrawek papieru do pieczenia i go namaczamy, przykrywamy ciasto.
9. Po ok. 2-3min jak lekko przestygnie odrywamy ciasto od papieru.
10. Całe ciasto smarujemy kremem, zwijamy od szerszego brzegu.
11. Roladę polewamy i gotowe.
Fit Milka Tender – pyszne ciasto/deser
Oto prosty przepis na łatwą w przyrządzeniu fit Milkę Tender. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej