Komu, komu? Owsianka MARS - czy to nie brzmi fantastycznie? Odpowiedni przepis dla wszystkich fanów batonika Mars... Potrzebne dodatki jak zawsze załączamy pod przepisem. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

Potrzebne składniki:

  • 40g płatków owsianych
  • białko jaja
  • szczypta soli
  • skyr naturalny (1 opakowanie, 150g)
  • 10g proszku budyniowego (najlepiej smak toffee/krówka żeby jak najlepiej odwzorować smak)
  • 12g kakao
  • erytrytol -TARGROCH Erytrytol 1000g

Sposób przygotowania:

  • płatki gotujemy na wodzie (300ml wody) ze słodzikiem
  • białko ubijamy na sztywną pianę
  • zgęstniałe płatki zdejmujemy z ognia, chwilę studzimy i dodajemy: ubite białko oraz pół opakowania skyra, mieszamy całość
  • dorzucamy 5g kakao, mieszamy i przelewamy do miseczki
  • 10g proszku budyniowego rozrabiamy ze 100ml płynu (tu woda, ale może być mleko)
  • po zgęstnieniu budniu dodajemy do niego pozostała część skyru i mieszamy
  • dosładzamy tak, aby słodkość nam odpowiadała (tu aromat Funky Flavors o smaku karmelu)
  • wylewamy na owsiankę i... prawie gotowe :)
  • 7g kakao mieszamy z 30-50ml wrzątku i słodzidłem
  • polewamy nasza owsiankę polewą kakao i...

...i smak Marsa jest w dziesiątkę!!!

Autorką przepisu jest Weronika Śliwańska