Menu
- Top Produkty
-
Suplementy
- Suplementy
- Odżywki Białkowe
- Odżywki węglowodanowo-białkowe
- Aminokwasy
- Przed treningiem
- Kreatyna
- Redukcja tłuszczu
- Kontrola cukru
- Ochrona Stawów
- Jakość snu
- Mózg i pamięć
- Układ hormonalny
- Węglowodany
- Witaminy
- Minerały
- Adaptogeny
- Superfoods
- Elektrolity
- Zdrowie i uroda
- Ekstrakty i olejki roślinne
- Top Produkty
- Produkt
-
Żywność
- Żywność
- Batony i ciastka proteinowe
- Batony energetyczne
- Napoje zero kalorii
- Żywność wysokobiałkowa
- Napoje
- Bolero
- Masła orzechowe
- Kremy proteinowe
- Kremy orzechowe
- Kawy i dodatki
- Spraye do smażenia i inne
- Olej MCT
- Oleje kokosowe
- Aromaty
- Sosy i syropy zero kalorii
- Zamienniki posiłków
- Naleśniki białkowe
- Owoce w żelu
- Suszona wołowina
- Zamienniki cukru
- Mąki
- Białka jaj w płynie
- Czekolady dietetyczne
- Błonnik
- Yerba Mate
- Zdrowe tłuszcze
- Ser z niską zawartością tłuszczu
- Dżemy
- Orzechy i suszone owoce
- Posypki
- Energetyki
- Akcesoria
- Nowości
- Wyprzedaż
- Promocje
- Producenci
- Blog
- Kontakt
- Kalkulator kalorii
- Strona główna
- Żywność
- Białka jaj w płynie
- Żywność
-
- Batony i ciastka proteinowe
- Batony energetyczne
- Napoje zero kalorii
- Żywność wysokobiałkowa
- Napoje
- Bolero
- Masła orzechowe
- Kremy proteinowe
- Kremy orzechowe
- Kawy i dodatki
- Spraye do smażenia i inne
- Olej MCT
- Oleje kokosowe
- Aromaty
- Sosy i syropy zero kalorii
- Zamienniki posiłków
- Naleśniki białkowe
- Owoce w żelu
- Suszona wołowina
- Zamienniki cukru
- Mąki
- Białka jaj w płynie
- Czekolady dietetyczne
- Błonnik
- Yerba Mate
- Zdrowe tłuszcze
- Ser z niską zawartością tłuszczu
- Dżemy
- Orzechy i suszone owoce
- Posypki
- Energetyki
- Oliwa
Białka jaj w płynie
Czym są białka jaj w płynie?
Białka jaj w płynie to pasteryzowane białka jaj w formie płynnej. Stanowią one świetną alternatywę dla kupowania całych jajek, które w żółtku zawierają duże ilości tłuszczy. Są one szczególnie przydatne dla osób, które korzystają z samych białek jaj. Zakup takowych w płynie umożliwia niemarnowanie żółtek, które zazwyczaj podczas korzystania z samych białek się wyrzuca. Jest to więc rozwiązanie ekologiczne, ekonomiczne oraz łatwe w użyciu - białek jaj, które zakupimy w płynie nie trzeba oddzielać od żółtek.
Do czego można wykorzystać białka jaj w płynie?
Można z nich skorzystać do każdego celu, do którego można użyć białek jaj. Są to omlety, wypieki, jajecznica, desery takie jak beza czy tort Pavlova. Ich zastosowanie jest bardzo szerokie, a ograniczeniem jest tylko własna wyobraźnia. Dzięki ich łatwej w zastosowaniu formie i poddaniu procesowi pasteryzacji można przechowywać je poza lodówką i skorzystać z nich w każdym momencie kiedy będą potrzebne. Jedno litrowe opakowanie zawiera 32 białka jaj. Jest ono dużo bardziej poręczne niż i wygodne w użyciu niż standardowe opakowanie jajek. Oddzielenie żółtka od białka nie zawsze też wychodzi, co może utrudnić lub uniemożliwić proces ubijania białek jaj. Skorzystanie z samych białek zapewnia ułatwienie gotowania oraz pomaga w upewnieniu się, że białka ubiją się jak trzeba.
Czy białka jaj w płynie są bezpieczne?
Jak najbardziej są one bezpieczne dla wszystkich, którzy nie mają alergii na białko jaja kurzego. Co więcej, nadają się do spożycia tak samo dobrze po obróbce termicznej jak i na surowo. Dzięki temu można potraktować białka jaj jako rozmieszaną odżywkę białkową i pić na surowo ze smakiem. Można przechowywać je poza lodówką, co pozwala na większą swobodę w przechowywaniu ich w porównaniu z jajkami.
Czy białka jaj w płynie są zdrowe?
Białka jaj są zdrowe. Stanowią świetne, niskotłuszczowe źródło białka, dzięki czemu nadają się do użycia na każdej diecie. Ponad połowa białka zawartego w jajku jest z zawarta właśnie w białku. Co prawda zawiera mniej witamin niż żółtko, jednak patrząc na nie jako na źródło makroskładników jest dużo bardziej uniwersalne, ponieważ nie zawiera tłuszczów. Z tego względu można go użyć do wielu potraw na praktycznie wszystkich dietach i do każdego posiłku, ponieważ zdrowia ilość białka powinna znajdować się wszędzie.
Czy białka jaj pomagają w budowaniu masy mięśniowej?
Białka jaj są źródłem pełnowartościowego białka, co oznacza że posiadają wszystkie potrzebne egzogenne aminokwasy, które są potrzebne organizmowi ludzkiemu oraz zawiera je w odpowiednich ilościach. Jak powszechnie wiadomo odpowiednia podaż białka to czynnik kluczowy jeśli chodzi o odpowiednią regenerację mięśni zniszczonych ciężkim treningiem. Ma ona wpływ na odpowiednią hipertrofię, czyli nadbudowę włókien mięśniowych. Z tego względu podawanie białek jaj pomaga w budowaniu masy mięśniowej, ponieważ stanowią one bardzo dobre źródło białka. Dzięki temu spożywanie przetworzonych lub nieprzetworzonych białek jaj ma pozytywny wpływ na dodatni bilans azotowy organizmu, a tym samym może poprawiać regenerację, wspomagać hipertrofię mięśniową oraz przyczyniać się do poprawy wyników sportowych.
Czy białka jaj pomagają w redukcji tkanki tłuszczowej?
Redukcja tkanki tłuszczowej to skomplikowany proces wymagający deficytu kalorycznego do tego, żeby zachodził z wysoką wydajnością. Deficyt kaloryczny jest to stan, w którym ilość spalanych kalorii przekracza ilość kalorii dostarczanych razem z jedzeniem. Zamiana produktów żywieniowych o wysokiej wartości energetycznej na produkty o niższej kaloryce jest manewrem, który jest w stanie zwiększyć lub nawet wykreować deficyt kaloryczny, co skutkuje zwiększonym tempem utraty masy ciała, w tym tkanki tłuszczowej. Znając tę zależność można wyciągnąć wniosek, iż zamiana całych kurzych jaj na białka jaj w płynie posiada również znaczenie pod kątem dbania o sylwetkę - może tworzyć lub powiększać obecnie istniejący deficyt kaloryczny, co może przekładać się na bardziej wydajną utratę nadmiarowych kilogramów.
Jest 2 produktów.
Pokazano 1-2 z 2 pozycji
Aktywne filtry
Pokazano 1-2 z 2 pozycji
Biuro obsługi klienta
Potrzebujesz fachowej porady lub informacji na temat Twojego zamówienia?