Macie czasem tak, że najzwyczajniej w świecie macie ochotę zjeść coś bez mięsa lub po prostu wykluczyliście je z diety? Tak? W takim razie mamy dla Was świetną propozycję na obiad w wersji wege, mianowicie spaghetti z tofu. Zachęcamy do wypróbowania przepisu znajdującego się poniżej. Smacznego!

Fit przepis na spaghetti z tofu – kalorie (na porcję)

434kcal B: 26g T: 10g W: 57g

Fit przepis na spaghetti z tofu – składniki

  • 50g makaronu (przed ugotowaniem)

  • 75g tofu naturalnego

  • opakowanie pomidorów krojonych z puszki 400g

  • 30g koncentratu pomidorowego

  • 60g cebulki

  • 20g sera mozarella light

  • tłuszcz w sprayu do smażenia (oliwa lub olej rzepakowy)

  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, czosnek, odrobina papryki wędzonej (słodkiej)

Fit przepis na spaghetti z tofu – przygotowanie

  1. Makaron gotujemy.

  2. Cebulkę podsmażamy na oliwie w sprayu, dodajemy tofu pokrojone w kostkę i razem smażymy ok. 3-5 min.

  3. Zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy koncentrat i mieszamy.

  4. Przyprawiamy i gotujemy na patelni, aż woda odparuje.

  5. Dodajemy makaron i mieszamy.

  6. Posypujemy mozarellą i gotowe

Spaghetti z tofu w wersji fit – pyszny obiad

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit spaghetti z tofu. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej.