Fit przepis na spaghetti z tofu
![Fit przepis na spaghetti z tofu](/modules/ph_simpleblog/featured/525.png)
Macie czasem tak, że najzwyczajniej w świecie macie ochotę zjeść coś bez mięsa lub po prostu wykluczyliście je z diety? Tak? W takim razie mamy dla Was świetną propozycję na obiad w wersji wege, mianowicie spaghetti z tofu. Zachęcamy do wypróbowania przepisu znajdującego się poniżej. Smacznego!
Fit przepis na spaghetti z tofu – kalorie (na porcję)
434kcal B: 26g T: 10g W: 57g
Fit przepis na spaghetti z tofu – składniki
-
50g makaronu (przed ugotowaniem)
-
75g tofu naturalnego
-
opakowanie pomidorów krojonych z puszki 400g
-
30g koncentratu pomidorowego
-
60g cebulki
-
20g sera mozarella light
-
tłuszcz w sprayu do smażenia (oliwa lub olej rzepakowy)
-
przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, czosnek, odrobina papryki wędzonej (słodkiej)
Fit przepis na spaghetti z tofu – przygotowanie
-
Makaron gotujemy.
-
Cebulkę podsmażamy na oliwie w sprayu, dodajemy tofu pokrojone w kostkę i razem smażymy ok. 3-5 min.
-
Zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy koncentrat i mieszamy.
-
Przyprawiamy i gotujemy na patelni, aż woda odparuje.
-
Dodajemy makaron i mieszamy.
-
Posypujemy mozarellą i gotowe
Spaghetti z tofu w wersji fit – pyszny obiad
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit spaghetti z tofu. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej.