Fit przepis na szarlotkę  – kalorie (1/8 całości)

242kcal B: 9g T: 11g W: 27g

Fit przepis na szarlotkę – składniki

Spód:
• 150 g mąki pszennej
• 150 g masła orzechowego słony karmel
• 100 g erytrytolu
• 2 jaja

Środek:
• 1,4 kg jabłek (przed, po obraniu 1 kg, a po odciśnięciu z soku 650 g)
• 50 g erytrytolu
• Cynamon

Fit przepis szarlotkę – przygotowanie

1. Składniki na spód zagniatamy i oblepiamy formę (polecam spód wyłożyć papierem i razem z bokami natłuścić). Trochę masy zostawiamy – będzie służyć jako kruszonka.
2. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z soku i podsmażamy parę minut na patelni. Pod koniec dodajemy erytrytol i cynamon i wszystko mieszamy.
3. Uprażone jabłka wykładamy na spód.
4. Na górę wykładamy kruszonkę.
5. Całość pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.
6. Szarlotkę śmiało można podać z lodami, wtedy smakuje jeszcze lepiej.

Fit szarlotka  – pyszne ciasto

 

Oto prosty przepis na łatwą w przyrządzeniu fit szarlotkę. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Karoliny Woszczek