Fit przepis na batona papita
Fit przepis na baton papita – składniki
· 37g herbatników
Jasna masa:
· 20g budyniu bez cukru o smaku śmietankowym
· 200g mleka 0.5% + 50g wody
· słodzidło
Ciemna warstwa:
· 100g skyra naturalnego
· 10g śnieżki + 40g wody
· 5g kakao
· słodzidło (aromat)
Fit przepis baton papita– przygotowanie
Jasna masa:
1. Herbatniki wykładamy na dno naczynia.
2. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim słodzik.
3. W 50g wody rozrabiamy budyń.
4. Dolewamy do podgrzanego mleka i podgrzewając całość.
5. Zgęstniały budyń wylewamy na herbatniki i odstawiamy do ostygnięcia.
Ciemna warstwa:
1. Śnieżkę ubijamy z wodą.
2. Dodajemy skyr, słodzidło oraz kakao i mieszamy na jednolitą masę.
3. Masę wylewamy na ostygnięty budyń i chowamy do lodówki na minimum godzinę.
Fit baton papita – pyszne ciasto/deser
Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu fit baton papita. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej