Fit przepis na baton papita – składniki

·       37g herbatników

Jasna masa:

·       20g budyniu bez cukru o smaku śmietankowym

·       200g mleka 0.5% + 50g wody

·       słodzidło 

Ciemna warstwa:

·       100g skyra naturalnego

·       10g śnieżki + 40g wody

·       5g kakao

·       słodzidło (aromat)

Fit przepis baton papita– przygotowanie

Jasna masa:

1.     Herbatniki wykładamy na dno naczynia.

2.     Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim słodzik.

3.     W 50g wody rozrabiamy budyń.

4.     Dolewamy do podgrzanego mleka i podgrzewając całość.

5.     Zgęstniały budyń wylewamy na herbatniki i odstawiamy do ostygnięcia.

Ciemna warstwa:

1.     Śnieżkę ubijamy z wodą.

2.     Dodajemy skyr, słodzidło oraz kakao i mieszamy na jednolitą masę.

3.     Masę wylewamy na ostygnięty budyń i chowamy do lodówki na minimum godzinę.

Fit baton papita – pyszne ciasto/deser

 

Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu fit baton papita. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej