Fit przepis na  Halloweenowe Brownie - składniki

  • 3 jajka

  • 150g margaryny

  • 100g mąki

  • 70g kakao

  • 60g cukru pudru

  • 160g erytrolu

  • 100g czekolady gorzkiej Red o mniejszej ilości kcal

  • czekoladowy aromat

  • 80g mleka (2%)

  • ugotowane buraki 340g (UWAGA: jeśli nie chcecie robić z burakami, śmiało możecie użyć tego przepisu tylko dodajcie wtedy mniej mąki - ważne żeby masa była dość gęsta, trochę jak budyń)

Fit przepis na Halloweenowe Brownie- przygotowanie

  1. Czekoladę i margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

  2. Wszystkie składniki oprócz mąki i kakao blendujemy na gładką masę.

  3. Dodajemy suche składniki i mieszamy.

  4. Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok. 25-30 min w 180 stopniach.

  5. Gotowe ciasto kroimy na kwadraciki, odrobina lukru na środek, na który przyklejamy oczy (kupione w tedim) i za nie wbijamy przerwane na pół oreo lub wersja z piankami, czyli lukier na całość, pianka i oczka

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu Fit przepis na Halloweenowe Brownie. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej