Fit przepis na Murzynka– składniki

  • Jajko

  • Mąka 35g

  • Kakao naturalne 15g

  • Mleko/napój roślinny 45g

  • Delma 10g

  • Ugotowany burak 110g

  • Słodzidło ( może być erytrol, słodzik, aromat czy cukier co chcecie i w jakiej ilości - dosładzamy najpierw w ilości Np 3/4 łyżki i próbujemy masy, potem ewentualnie dosładzamy. Ja wybrałam aromat czekoladowy)


Fit przepis na Murzynka– przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

  2. Wszystkie składniki oprócz białka jaj wystarczy zblendować.

  3. Białko ubijamy na sztywna piane delikatnie łączymy z reszta masy i wlewamy z naczynie (u mnie pojemność 0.5l).

  4. Pieczemy Ok 20min.

Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu Fit Murzynek. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!