Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami – kalorie

491kcal 33.5B 13T 53W

Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami – składniki

  • ryż 50g
  • warzywa (włoszczyzna mrożona) 280g
  • ser żółty 22g
  • wędlina około 70g (można dać podsmażonego kurczaka lub wędzonego tofu)
  • szczypiorek
  • orzechy laskowe około 5-10g
  • szpinak 100g
  • przyprawy: cebula suszona, sos sojowy (około2-3 łyżki), czosnek, pieprz, papryka słodka

Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami – przygotowanie

  1. ryż gotujemy
  2. warzywa wrzucamy na patelnie i czekamy aż się rozmrożą (podsmażamy na sprayu czosnkowym)
  3. dodajemy wędlinę i szpinak, czekamy aż szpinak zmniejszy objętość
  4. siekamy orzechy i szczypiorek
  5. całość dodajemy do warzyw i przyprawiamy
  6. dodajemy ugotowany ryż, mieszamy
  7. na koniec wrzucamy żółty ser i mieszamy aż się rozpuści

Ryż z warzywami i orzechami – pyszny obiad.

Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu fit ryż z warzywami i orzechami. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej