Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami
Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami – kalorie
491kcal 33.5B 13T 53W
Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami – składniki
- ryż 50g
- warzywa (włoszczyzna mrożona) 280g
- ser żółty 22g
- wędlina około 70g (można dać podsmażonego kurczaka lub wędzonego tofu)
- szczypiorek
- orzechy laskowe około 5-10g
- szpinak 100g
- przyprawy: cebula suszona, sos sojowy (około2-3 łyżki), czosnek, pieprz, papryka słodka
Fit przepis na ryż z warzywami i orzechami – przygotowanie
- ryż gotujemy
- warzywa wrzucamy na patelnie i czekamy aż się rozmrożą (podsmażamy na sprayu czosnkowym)
- dodajemy wędlinę i szpinak, czekamy aż szpinak zmniejszy objętość
- siekamy orzechy i szczypiorek
- całość dodajemy do warzyw i przyprawiamy
- dodajemy ugotowany ryż, mieszamy
- na koniec wrzucamy żółty ser i mieszamy aż się rozpuści
Ryż z warzywami i orzechami – pyszny obiad.
Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu fit ryż z warzywami i orzechami. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej