Fit przepis na muffinki w wersji wytrawnej – składniki

·       2 jajka

·       25ml mleka

·       pół łyżeczki proszku do pieczenia

·       30g mąki (tutaj żytnia)

·       90g papryki

·       45g cebuli

·       70g szpinaku

·       55g mozzarelli light

·       Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano + mieszanka ziół z czosnkiem Skinny Food

Fit przepis na  muffinki w wersji wytrwanej – przygotowanie

1.     Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni.

2.     Paprykę kroimy w kostkę, szpinak siekamy i dodajemy do cebuli, żeby całość się lekko podsmażyła.

3.     Jajka mieszamy z przyprawami.

4.     Dodajemy do jajek mleko, mąkę i proszek.

5.     Po wymieszaniu dodajemy warzywa z patelni i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Łączymy całość.

6.     Wlewamy do foremek na babeczki i wstawiamy do piekarnika na 15min. Pieczemy w 180-190°.

Fit muffinki w wersji wytrawnej – pyszna przekąska

 

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit muffinki w wersji wytrawnej. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej