Muffinki w wersji wytrawnej
Fit przepis na muffinki w wersji wytrawnej – składniki
· 2 jajka
· 25ml mleka
· pół łyżeczki proszku do pieczenia
· 30g mąki (tutaj żytnia)
· 90g papryki
· 45g cebuli
· 70g szpinaku
· 55g mozzarelli light
· Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano + mieszanka ziół z czosnkiem Skinny Food
Fit przepis na muffinki w wersji wytrwanej – przygotowanie
1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni.
2. Paprykę kroimy w kostkę, szpinak siekamy i dodajemy do cebuli, żeby całość się lekko podsmażyła.
3. Jajka mieszamy z przyprawami.
4. Dodajemy do jajek mleko, mąkę i proszek.
5. Po wymieszaniu dodajemy warzywa z patelni i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Łączymy całość.
6. Wlewamy do foremek na babeczki i wstawiamy do piekarnika na 15min. Pieczemy w 180-190°.
Fit muffinki w wersji wytrawnej – pyszna przekąska
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit muffinki w wersji wytrawnej. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej