Spróbujcie naszej propozycji na przepyszne ciasto brownie. Smacznie, zdrowo, czego chcieć więcej?

 

Fit przepis na Brownie – kalorie (jeden kawałek)

 

150kcal     B: 9.5g   T: 5g   W: 13g

 

Fit przepis na Brownie – składniki

 

    250g gotowanych buraków

    2 jajka

    25g gorzkiej czekolady

    50g odżywki białkowej (czekoladowej lub Mars)

    15g mąki owsianej

    80g dżemu malinowego

    20g kakao

    10 kropli aromatu czekoladowego

    słodzik – wedle uznania

    6g proszku do pieczenia

 

Fit przepis na Brownie – przygotowanie

 

1.      Ugotowane buraki pokrój na małe kawałki.

2.      W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.

3.      Wszystkie składniki, prócz białek jaj umieść w jednym naczyniu i zmiksuj na gładką masę.

4.      Ubij białka na sztywną pianę i dodaj do całości delikatnie mieszając.

5.      Wylej powstałą masę na przygotowaną wcześniej formę.

6.      Piecz około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

7.      Czas na polewę. Dla podkręcenia owocowego smaku możesz do niej użyć tego samego dżemy, który daliśmy do środka. Połącz dżem, nasiona chia, galaretkę w proszku i trochę wody, Wstaw do lodówki na chwilę, aż stężeje i nasiona napęcznieją. Wylej na ciasto i wstaw do lodówki

 

 

Brownie w wersji fit – pyszne ciasto

 

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit ciasto brownie. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Pauliny Kędziorek