Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą
Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą – kalorie
431kcal B: 22g T: 11g W: 61g
Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą – składniki
• 2 jabłka
• łyżeczka cynamonu
• 100ml wody
Kruszonka:
• 20g margaryny lub masła
• 50g sypkiego słodzidła
• 20g mąki
Krem:
• 150g skyra
• słodzidło (tutaj aromat waniliowy)
• 15ml wody
Dodatkowo czekolada
Fit przepis na jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą – przygotowanie
1. Jabłka kroimy w kostkę i wrzucamy do garnuszka.
2. Podlewamy wodą, dodajemy cynamon i mieszamy.
3. Całość podgrzewamy aż jabłka lekko zmiękną.
4. Łączymy wszystkie składniki na kruszonkę.
5. Podgotowane jabłka przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy kruszonką.
6. Pieczemy ok 15-20min w 200º (tak aby kruszonka się zarumieniła)
7. Wszystkie składniki na krem łączymy na gładką masę (można dosłodzić wedle uznania).
8. Gotowe jabłka pod kruszonką wyciągamy z piekarnika, na górę wykładamy krem i posypujemy posiekaną czekoladą.
Jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą w wersji fit – pyszny deser
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit jabłka pod kruszonką z kremem i czekoladą. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej