Fit przepis na murzynka z dodatkiem słodkiego kremu
Fit przepis na murzynka z dodatkiem słodkiego kremu – składniki
· 3 jajka
· 270g ugotowanych i startych na średnich oczkach buraków
· 100g mąki
· 25g kakao
· 45g miękkiej margaryny
· 60ml mleka (0.5%)
· słodzidło (tu 25 pastylek rozpuszczonych w 20ml wrzątku, można użyć słodzika preferowanego przez siebie)
· łyżeczka proszku do pieczenia
Fit przepis na murzynka z dodatkiem słodkiego kremu – przygotowanie
1. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy margarynę i czekoladę. Całość rozpuszczamy na małym ogniu.
2. Buraki blendujemy na gładką masę z jajkami i rozpuszczonym słodzikiem.
3. Do masy dodajemy margarynę z czekoladą i mlekiem, miksujemy.
4. Dodajemy wszystkie suche składniki i ponownie mieszamy.
5. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dodatki:
· Około 100g kremu proteinowego i około 50g herbatników
· Krem rozpuszczamy na małym ogniu z ok. 70ml mleka, rozlewamy na masę ciasta i łyżeczką rozprowadzamy nieregularne wzorki. Posypujemy pokruszonymi herbatnikami.
6. Pieczemy w 185° przez ok. 30min (do suchego patyczka).
Fit murzynek z dodatkiem słodkiego kremu – pyszne ciasto
Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit murzynka z dodatkiem słodkiego kremu. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej