Fit przepis na murzynka z dodatkiem słodkiego kremu – składniki

·       3 jajka

·       270g ugotowanych i startych na średnich oczkach buraków

·       100g mąki

·       25g kakao

·       45g miękkiej margaryny

·       60ml mleka (0.5%)

·       tabliczka czekolady RED

·       słodzidło (tu 25 pastylek rozpuszczonych w 20ml wrzątku, można użyć słodzika preferowanego przez siebie)

·       łyżeczka proszku do pieczenia

Fit przepis na murzynka z dodatkiem słodkiego kremu – przygotowanie

1.     Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy margarynę i czekoladę. Całość rozpuszczamy na małym ogniu.

2.     Buraki blendujemy na gładką masę z jajkami i rozpuszczonym słodzikiem.

3.     Do masy dodajemy margarynę z czekoladą i mlekiem, miksujemy.

4.     Dodajemy wszystkie suche składniki i ponownie mieszamy.

5.     Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Dodatki:

·       Około 100g kremu proteinowego i około 50g herbatników

·    Krem rozpuszczamy na małym ogniu z ok. 70ml mleka, rozlewamy na masę ciasta i łyżeczką rozprowadzamy nieregularne wzorki. Posypujemy pokruszonymi herbatnikami.

6.     Pieczemy w 185° przez ok. 30min (do suchego patyczka).

Fit murzynek z dodatkiem słodkiego kremu – pyszne ciasto

 

Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit murzynka z dodatkiem słodkiego kremu. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej