Fit przepis na tofurnik na ciepło
Fit przepis na tofurnik na ciepło – kalorie
392kcal B: 27,6 T: 17,1 W: 30,8
Fit przepis na tofurnik na ciepło – składniki
-
180g tofu naturalnego
-
250ml mleka/napoju roślinnego +50ml do budyniu
-
20g budyniu (polecam śmietankowy)
-
3 krople aromatu sernikowego (może być śmietankowy, ale sernikowy pasuje tu cudownie)
-
3 tabletki słodzika/1,5 łyżki erytrytolu
-
szczypta soli
Fit przepis na tofurnik na ciepło – przygotowanie
-
Tofu blendujemy z mlekiem i słodzikiem.
-
Dodajemy aromat. Przelewamy do garnka, gotujemy.
-
W szklance rozpuszczamy budyń w mleku.
-
Gdy będzie już wrzeć, zmiejszamy ogień i wlewamy rozrobiony budyń.
-
Mieszamy cały czas do odpowiedniej konsystencji.
-
Białka ubijamy na sztywno z solą.
-
Do lekko przestudzonego tofurnika dodajemy pianę i łączymy za pomocą szpatułki.
-
Przekładamy do miski i dekorujemy, u mnie skyr, borówki, ukochane masło orzechowe ze słonym karmelem i podsmażony kokos.
Fit tofurnik na ciepło– pyszne śniadanie/deser
Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit tofurnika na ciepło. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Katarzyny Jędrzejczyk