Jecie mało warzyw? A może chcielibyście spróbować ich w innej formie? Mamy dla Was przepis na grillowaną faszerowaną cukinię z dipem pomidorowym. Do dzieła!

 

Fit przepis na grillowaną cukinię z dipem pomidorowym – składniki

    200g cukinii

    50g kaszy bulgur

    45g sera feta typu półtłustego

    15g kaparów

    sól, pieprz, papryka słodka wędzona, czosnek, oregano

    oliwa z oliwek w sprayu lub olej

 

Fit przepis na grillowaną cukinię z dipem pomidorowym – przygotowanie

1.      Kaszę gotujemy (w czasie gotowania wykonujemy pozostałe czynności).

2.      Cukinię kroimy wzdłuż w paski (grubość ok. 0,5/1cm).

3.      Smażymy na rozgrzanej i natłuszczonej patelni z obydwu stron.

4.      W miseczce mieszamy ugotowaną kaszę z pokruszoną fetą, kaparami i przyprawami.

5.      Na gotową cukinię wykładamy nasz farsz.

 

Sos – składniki

·         100g passaty pomidorowej

·         czosnek, sól, pieprz, oregano

 

Sos – przygotowanie

1.      Wszystko razem mieszamy

2.      Sos możecie podać na zimno lub ciepło, wystarczy podgrzać go w garnuszku

 

Grillowana cukinia z dipem pomidorowym w wersji fit – pyszna przekąska

 

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit grillowaną cukinię z dipem pomidorowym. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej