Fit przepis na grillowaną cukinię z dipem pomidorowym
Jecie mało warzyw? A może chcielibyście spróbować ich w innej formie? Mamy dla Was przepis na grillowaną faszerowaną cukinię z dipem pomidorowym. Do dzieła!
Fit przepis na grillowaną cukinię z dipem pomidorowym – składniki
• 200g cukinii
• 50g kaszy bulgur
• 45g sera feta typu półtłustego
• 15g kaparów
• sól, pieprz, papryka słodka wędzona, czosnek, oregano
• oliwa z oliwek w sprayu lub olej
Fit przepis na grillowaną cukinię z dipem pomidorowym – przygotowanie
1. Kaszę gotujemy (w czasie gotowania wykonujemy pozostałe czynności).
2. Cukinię kroimy wzdłuż w paski (grubość ok. 0,5/1cm).
3. Smażymy na rozgrzanej i natłuszczonej patelni z obydwu stron.
4. W miseczce mieszamy ugotowaną kaszę z pokruszoną fetą, kaparami i przyprawami.
5. Na gotową cukinię wykładamy nasz farsz.
Sos – składniki
· 100g passaty pomidorowej
· czosnek, sól, pieprz, oregano
Sos – przygotowanie
1. Wszystko razem mieszamy
2. Sos możecie podać na zimno lub ciepło, wystarczy podgrzać go w garnuszku
Grillowana cukinia z dipem pomidorowym w wersji fit – pyszna przekąska
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit grillowaną cukinię z dipem pomidorowym. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej