Fit przepis na Halloweenowe Brownie
Fit przepis na Halloweenowe Brownie - składniki
-
3 jajka
-
150g margaryny
-
100g mąki
-
70g kakao
-
60g cukru pudru
-
160g erytrolu
-
100g czekolady gorzkiej Red o mniejszej ilości kcal
-
czekoladowy aromat
-
80g mleka (2%)
-
ugotowane buraki 340g (UWAGA: jeśli nie chcecie robić z burakami, śmiało możecie użyć tego przepisu tylko dodajcie wtedy mniej mąki - ważne żeby masa była dość gęsta, trochę jak budyń)
Fit przepis na Halloweenowe Brownie- przygotowanie
-
Czekoladę i margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
-
Wszystkie składniki oprócz mąki i kakao blendujemy na gładką masę.
-
Dodajemy suche składniki i mieszamy.
-
Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok. 25-30 min w 180 stopniach.
-
Gotowe ciasto kroimy na kwadraciki, odrobina lukru na środek, na który przyklejamy oczy (kupione w tedim) i za nie wbijamy przerwane na pół oreo lub wersja z piankami, czyli lukier na całość, pianka i oczka
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu Fit przepis na Halloweenowe Brownie. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej