Brownie w trochę niestandardowym wydaniu :) Jeśli lubicie ciasteczka oreo, to koniecznie musicie spróbować tego przepisu.

 

Składniki na ciasto:

  •        270 g ugotowanych buraków
  •        3 jajka
  •        100g TARGROCH Erytrytol 1000g
  •        170g masła lub margaryny
  •        200g mąki pszennej
  •        łyżeczka proszku do pieczenia
  •        50g kakao
  •        tabliczka czekolady-milka oreo

Krem:

  •        3 opakowania skyra (razem 450g)
  •        100g erytrolu startego na puder
  •        kilka kropli aromatu waniliowego
  •        ciasteczka oreo

 

Erytrol możemy zamienić na miód, ksylitol lub zwykły cukier :)

 

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z masłem i odrobiną mleka (żeby nie przypalić czekolady)
  2. Łączymy razem suche składniki, dodajemy jajka, buraki i blendujemy. Następnie dodajemy rozpuszczona czekolade z masłem i ponownie blendujemy
  3. Wylewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  4. Pieczemy około 25 min w 180 stopniach
  5. W międzyczasie przygotowujemy nasz krem. Łączymy jogurt z cukrem, aromatem i dokładnie razem mieszamy
  6. Na upieczone i ostudzone ciasto wylewamy krem
  7. Na wierzchu kruszymy nasze ciastka oreo i zrobione :)

 

Autor: Weronika Śliwańska