Nawet na diecie możemy cieszyć się naszymi ulubionymi słodyczami. Mocno czekoladowe brownie dla wszystkich, którzy nie mogą żyć bez czekolady. Spróbujcie!

 

Składniki:

 

Pamiętajmy, że erytrytol nie jest tak słodki jak zwykły cukier. W trakcie przygotowania spróbujcie masy, czy jest wystarczająco słodka.

 

Sposób przygotowania:

  1. W garnuszku, rozpuszczamy na małym ogniu czekoladę z mlekiem i masłem
  2. Do blendera wrzucamy buraka oraz jajka, następnie blendujemy na gładka masę
  3. Dodajemy lekko przestudzoną czekoladę i ponownie blendujemy
  4. Łączymy mąkę z kakao, dodajemy proszek do pieczenia i erytrytol, wsypujemy do płynnej masy i mieszamy
  5. Wszystko wylewamy do foremki (25cmx12cm) wyłożonej papierem do pieczenia
  6. Pieczemy w 200-190 stopniach przez około 25 min
  7. Na koniec posypujemy naszym cukrem pudrem i gotowe!

 

Autor: Weronika Śliwańska