Fit przepis na ciasto marchewkowe
Fit przepis na ciasto marchewkowe (8 porcji) – kalorie na 1 porcję
107 kcal B: 4g T: 4g W: 26g
Fit przepis na ciasto marchewkowe – składniki
-
2 większe marchewki (225g)
-
100g mąki (tu zwykła pszenna)
-
jogurt naturalny 80g
-
20g proszku budyniowego (sprawdzi się smak waniliowy lub śmietankowy)
-
15g oleju
-
2 jajka
-
łyżeczka proszku do pieczenia
-
pół łyżeczki sody
-
100g erytrytolu
-
kilka kropel słodzonego aromatu waniliowego
Fit przepis na ciasto marchewkowe – przygotowanie
-
białko ubijamy na sztywna pianę ze szczyptą soli
-
marchew ścieramy na tarce na średnich oczkach
-
do marchewki dodajemy jogurt, olej oraz słodzidło i mieszamy dokładnie
-
dodajemy pozostałe suche składniki, miksujemy do połączenia
-
masę łączymy z białkami i delikatnie mieszamy
-
wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
-
pieczemy ok 30-40min w 180 stopniach
Ciasto marchewkowe w wersji fit – pyszny deser
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit ciasto marchewkowe. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej