Fit przepis na ciasto czekoladowe z budyniem
Fit przepis na ciasto czekoladowe z budyniem – kalorie
Makro 1/8 kawałków: 175kcal B:10 T:5 W:22
Fit przepis na ciasto czekoladowe z budyniem – składniki
Ciasto:
- 2 duże dojrzałe gruszki, razem około 280g
- mąka gryczana 120g
- 2 jajka
- 40g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
- kakao 20g
- olej/oliwa 20g
- łyżeczka proszku do pieczenia
- coś do posłodzenia (np. erytrytol lub słodzik w tabletkach. Ilość dobieracie pod siebie)
Budyń:
- mleko 450ml (0.5%)
- budyń toffee/krówkowy (opakowanie 40g)
- żelatyna 7g
- słodzidło
- gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny 50-70ml
Fit przepis na ciasto czekoladowe z budyniem –przygotowanie
- składniki na ciasto blendujemy na gładka masę i wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia
- pieczemy około 20-25 min w 180 stopniach (do suchego patyczka)
- gotowe ciasto studzimy, następnie odcinamy górę tak, aby była równa powierzchnia
- budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu (dosładzamy według uznania)
- żelatynę dokładnie(!) rozpuszczamy
- rozrobioną żelatynę dolewamy do budyniu i mieszamy (będzie mniej gesty po dolaniu ale stężeje)
- spód ciasta zostawiamy w formie
- wylewamy gotowy budyń
- posypujemy reszta pokruszonego ciasta i wstawiamy do lodówki aż budyń stężeje
Ciasto czekoladowe z budyniem- pyszny deser
Oto prosty przepis na łatwe w przygotowaniu fit ciasto czekoladowe z budyniem. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcia autorstwa Weroniki Śliwańskiej