Fit przepis na jednoporcjowy break bar – kalorie:

442kcal 35B 16T 37W

Fit przepis na jednoporcjowy break bar- składniki:

Kruche ciastko:

  •          jajko
  •          25g margaryny
  •          70g erytrytolu
  •          40g mąki – w tym przypadku mąka pszenna
  •          pół łyżeczki proszku do pieczenia
  •          3g kakao

Czekoladowa masa:

  •          150g skyru  naturalnego
  •          4g kakao
  •          białko jaja
  •          4g śmietanfixu
  •        słodzidło - rozpuszczony w małej ilości wody słodzik (w ok 10-15ml), erytrytol lub aromat o Funky Flavors o smaku czekoladowej trufli. Pamiętajcie, żeby ilość dobrać pod siebie bo każdy ma inny poziom słodkości

Fit przepis na jednoporcjowy break bar- przygotowanie:

Kruche ciastko:

  •          piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  •          masło miksujemy z jajkiem
  •          dodajemy erytrytol i całość ucieramy około minuty
  •          do napowietrzonej masy wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy aż się połączy
  •          formujemy dwa kwadraty na papierze do pieczenia
  •          pieczemy Ok 8-10 min w 180 stopniach
  •          po upieczeniu wykładamy ostrożnie żeby przestygły

Ciastka najpierw są miękkie, dlatego trzeba uważać przy przekładaniu. Po ostygnięciu robią się kruche.

Czekoladowa masa:

  •          białko ubijamy ze szczypta soli na sztywna piane
  •          dodajemy skyr, śmietanfix, kakao, słodzidło i mieszamy aż składniki się połączą
  •          opcja z gumą ksantanową - wszystko robimy tak jak powyżej, na koniec dodajemy 100ml wody i około 3-5g gumy, następnie całość miksujemy do uzyskania konsystencji puddingu
  •          jedną część przestudzonego ciacha kładziemy na dno i lekko nawilżamy 2-3 łyżkami mleka
  •          wylewamy krem i ponownie to samo robimy z drugim ciachem
  •          ponownie nasączamy 2-3 łyżkami mleka

Jednoporcjowy break bar- pyszny deser.

 

Oto prosty przepis na jednoporcjowy break bar. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej