Fit przepis na MILKA CHOC&CHOC
Fit przepis na MILKA CHOC&CHOC – składniki
Biszkopt:
-
100g jajek
-
30g mąki
-
20g erytrytolu
Masa:
-
30g budyniu czekoladowego
-
180g mleka 0.5%
Polewa:
-
40g jogurtu skyr
-
20g czekolady mlecznej (może być ta o zmniejszonej ilości kalorii, bez cukru)
Fit przepis na MILKA CHOC&CHOC – przygotowanie
-
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno z erytrytolem
-
Ubite białka delikatnie łączymy z żółtkami i mąką
-
Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180*C przez 20 minut
-
Biszkopt studzimy, a następnie przekrajamy na pół
-
Budyń gotujemy na mleku z erytrytolem
-
Po wystygnięciu budyniu mieszamy go z odżywką białkową
-
Masę budyniową wylewamy na przecięty biszkopt i przykrywamy drugą częścią, całość chłodzimy
-
Czekoladę rozpuszczamy i studzimy, a następnie łączymy ze skyrem
-
Polewę czekoladową wylewamy na ciasto i studzimy
Oto prosty przepis na łatwy w przyrządzeniu Fit MILKA CHOC&CHOC. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!