Idealny pomysł na szybki, niedzielny obiad. Przygotowanie zajmuje mniej niż 10 min!

Porcja z poniższych składników wychodzi spora i może dobrze nas nasycić.

 

Składniki:

  •        60g makaronu ( możemy użyć naszego ulubionego makaronu)
  •        60g łososia wędzonego
  •        200g pomidorków
  •        100g świeżego szpinaku
  •        60g jogurtu
  •        około 30 ml wody
  •        jajko
  •        przyprawy: sól, czosnek, oregano

 

Sposób przygotowania:

  1. Gotujemy makaron
  2. Na patelni podsmażamy szpinak na małej ilości tłuszczu aby zmniejszył objętość
  3. Następnie dodajemy pomidorki i chwilę podgrzewamy
  4. W oddzielnym kubeczku przygotowujemy nasz sos. Mieszamy razem jogurt, wodę, jajko i przyprawy
  5. Dodajemy na patelnię ugotowany makaron oraz łososia pokrojonego na mniejsze kawałki
  6. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i mieszamy aż ładnie pokryje wszystkie składniki i lekko się zetnie. I gotowe!

 

Autor: Weronika Śliwańska