Fit przepis na mazurka kokosowego
Fit przepis na mazurka kokosowego – składniki
Spód:
· 200g mąki jaglanej
· 2 łyżki ksylitolu
· 100g oleju kokosowego
· 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
· 1 jajko
Budyniowa masa kokosowa:
· 1 opakowanie budyniu waniliowego
· łyżka ksylitolu
· 400ml mleka kokosowego
· 10g agar (żelatyna roślinna)
Fit przepis na mazurka kokosowego – przygotowanie
Spód:
1. Do miski wsypać mąkę i olej kokosowy. Rozetrzeć olej z mąką ręką a następnie wbić jajko i połączyć składniki w jednolite i gładkie ciasto.
2. Formujemy kule, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180°C, ciasto wygniatamy w foremce 20x30cm. Robimy dziurki widelcem na spodzie, a na brzegach ozdobny rant. Pieczemy ok. 15min na złoty kolor.
Budyniowa masa kokosowa:
1. Gotujemy budyń o smaku waniliowym w mleku kokosowym z dodatkiem wody (do mocno stałej konsystencji).
2. Odstawiamy z ognia. Nieco studzimy i wykładamy na upieczony spód.
3. Odstawić w chłodne miejsce do momentu, aż masa zastygnie na kruchym spodzie.
Fit mazurek kokosowy – pyszne ciasto
Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit mazurka kokosowego. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!