Fit przepis na naleśniki z pikantnym tofu
Fit przepis na naleśniki z pikantnym tofu – kalorie (1/2 porcji)
423kcal B: 23g T: 15g W: 49g
Fit przepis na naleśniki z pikantnym tofu – składniki
Ciasto (4 naleśniki):
• 75 g mąki pszennej
• 1 jajo
• 100 ml mleka 1.5%
• 75-100 ml wody
• Przyprawy – sól, pieprz, zioła, papryka ostra, czosnek
• PAM
Nadzienie:
• 90 g tofu wędzonego
• 40 g kukurydzy
• 100 g ciecierzycy
• 40 g sera feta
• 48 g pomidorów suszonych (4 sztuki)
• Posypka Buffalo wing
• Rukola
Fit przepis na jaglany budyń z owocami – przygotowanie
1. Składniki na naleśniki mieszamy i smażymy klasycznie.
2. Tofu kroimy w plastry, posypujemy posypką i podsmażamy na patelni.
3. Ciecierzycę odcedzamy i podsmażamy na patelni (nie jest to konieczne).
4. Pomidory kroimy w kostkę.
5. Na gotowe naleśniki kładziemy garść rukoli, następnie podsmażone tofu, ciecierzycę, kukurydzę, pomidory i rozkruszamy fetę. Składamy w trójkąty.
Fit naleśniki z pikantnym tofu – pyszne śniadanie/przekąska
Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit naleśniki z pikantnym tofu. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Karoliny Woszczek