Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni  – kalorie

446kcal B: 38,4 T: 12 W: 45,2

Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni  – składniki

·       10g zmielonego na świeżo siemienia lnianego

·       35ml wrzątku

·       90g tofu naturalnego

·       30g mąki gryczanej

·       30g wegańskiej odżywki białkowej (np. słony karmel )

·       150g jabłka

·       100ml napoju roślinnego

·       2 łyżeczki erytrytolu

·       Szczypta soli i pdp

·       4 kropelki aromatu o smaku cynamonki lub inny

·       Cynamon do smaku

Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni  – przygotowanie

1.     Zalewamy siemię wodą i odstawiamy na 10 minut.

2.     W wysokim naczyniu blendujemy tofu z mlekiem, słodzikiem i solą, aromatem i cynamonem.

3.     Następnie stopniowo wsypujemy mąkę i odżywkę.

4.     Blendujemy na gładko, konsystencja ma przyjmować właśnie ciasto na omleta.

5.     Jabłko kroimy w kostkę  i dodajemy do masy. Natłuszczamy patelnię i smażymy placek na złoto z obu stron.

6.     Z dodatkami można szaleć dowolnie.

Fit wegańska szarlotka z patelni– pyszne śniadanie/deser

 

Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit wegańską szarotkę z patelni. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Katarzyny Jędrzejczyk