Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni
Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni – kalorie
446kcal B: 38,4 T: 12 W: 45,2
Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni – składniki
· 10g zmielonego na świeżo siemienia lnianego
· 35ml wrzątku
· 90g tofu naturalnego
· 30g mąki gryczanej
· 30g wegańskiej odżywki białkowej (np. słony karmel )
· 150g jabłka
· Szczypta soli i pdp
· 4 kropelki aromatu o smaku cynamonki lub inny
· Cynamon do smaku
Fit przepis na wegańską szarlotkę z patelni – przygotowanie
1. Zalewamy siemię wodą i odstawiamy na 10 minut.
2. W wysokim naczyniu blendujemy tofu z mlekiem, słodzikiem i solą, aromatem i cynamonem.
3. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę i odżywkę.
4. Blendujemy na gładko, konsystencja ma przyjmować właśnie ciasto na omleta.
5. Jabłko kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Natłuszczamy patelnię i smażymy placek na złoto z obu stron.
6. Z dodatkami można szaleć dowolnie.
Fit wegańska szarlotka z patelni– pyszne śniadanie/deser
Oto prosty przepis na łatwego w przyrządzeniu fit wegańską szarotkę z patelni. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Katarzyny Jędrzejczyk