Fit przepis na szarlotkę z budyniem
Fit przepis na szarlotkę z budyniem – kalorie (1 z 12 kawałków)
204kcal B: 6.7g T: 6.7g W: 29.4g
Fit przepis na szarlotkę z budyniem – składniki
Ciasto:
· 4 jajka
· 120g masła/margaryny
· 100g jogurtu naturalnego
· 300g mąki
· łyżeczka proszku do pieczenia
· 3 łyżeczki cynamonu
· 4 średnie jabłka
Budyń:
· 500g mleka 0.5%
· 40g budyniu waniliowego/śmietankowego
Fit przepis na szarlotkę z budyniem – przygotowanie
1. Masło ucieramy z erytrytolem.
2. Dodajemy jajka i ciągle miksujemy.
3. Dosypujemy wszystkie suche składniki.
4. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją.
5. Cztery średnie jabłka obieramy i kroimy w plasterki.
6. Wylewamy połowę masy na blachę i wyłożoną papierem.
7. Układamy warstwę jabłek.
8. Pozostałe ciasto wylewamy bardziej przy brzegach na zmianę z jabłkami.
9. Na środek wylewamy budyń.
10. Pieczemy ok. 40min w 180°.
Fit szarlotka z budyniem – pyszne ciasto/deser
Oto prosty przepis na łatwą w przyrządzeniu fit szarlotkę z budyniem. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!
Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej