Fit przepis na szarlotkę z budyniem – kalorie (1 z 12 kawałków)

204kcal B: 6.7g T: 6.7g W: 29.4g

Fit przepis na szarlotkę z budyniem – składniki

Ciasto:

·       4 jajka

·       120g masła/margaryny

·       100g jogurtu naturalnego

·       300g mąki

·       łyżeczka proszku do pieczenia

·       3 łyżeczki cynamonu

·       erytrytol

·       4 średnie jabłka

 Budyń:

·       500g mleka 0.5%

·       40g budyniu waniliowego/śmietankowego

Fit przepis na szarlotkę z budyniem – przygotowanie

1.     Masło ucieramy z erytrytolem.

2.     Dodajemy jajka i ciągle miksujemy.

3.     Dosypujemy wszystkie suche składniki.

4.     Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją.

5.     Cztery średnie jabłka obieramy i kroimy w plasterki.

6.     Wylewamy połowę masy na blachę i wyłożoną papierem.

7.     Układamy warstwę jabłek.

8.     Pozostałe ciasto wylewamy bardziej przy brzegach na zmianę z jabłkami.

9.     Na środek wylewamy budyń.

10.  Pieczemy ok. 40min w 180°.

Fit szarlotka z budyniem  – pyszne ciasto/deser

 

Oto prosty przepis na łatwą w przyrządzeniu fit szarlotkę z budyniem. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Weroniki Śliwańskiej