Fit przepis na warstwowy sernik truskawkowy
Fit przepis na warstwowy sernik truskawkowy – kalorie
820kcal B:125,4g T:14,2g W:49,7g
Fit przepis na warstwowy sernik truskawkowy – składniki
- Truskawki ~300-400g
- Galaretka bez cukru 20g
- Twaróg półtłusty 315g
- Jogurt naturalny wysokobiałkowy 0% (Maluta) 330g
- Odżywka białkowa 33g
- Żelatyna 10g
- Słodzik według uznania
Fit przepis na warstwowy sernik truskawkowy –przygotowanie
Cienkie warstwy z galaretki:
- Do galaretki (~10g) wlać wrzątek (~200ml), dodać słodzik (jeżeli galaretka jest bez cukru) i wymieszać.
- Truskawki kroimy w plastry, wykładamy do mniejszych foremek, wlewamy galaretkę i wkładamy do lodówki lub zamrażarki do całkowitego stężenia.
Warstwa serowa:
- Do żelatyny wlewamy wodę temperatury pokojowej (~40ml) i odstawiamy.
- Twaróg, jogurt, odżywkę, truskawki (~100g) i słodzik blendujemy na gładką masę.
- Do żelatyny wlewany wrzątek (~40ml) i mieszamy.
- Wlewany żelatynę do masy serowej cały czas mieszając!
- 1/4 masy wlewany do większej foremki, wkładamy do zamrażarki na ~10min.
- Następnie przekładamy jedną warstwę galaretki , wlewamy 1/2 pozostałej masy serowej i znów wkładamy do zamrażarki na 10min.
- Potem znów przekładamy galaretkę , pozostałą masę serową i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Góra:
- Do galaretki (~10g) wlać wrzątek (~200ml) , dodać słodzik, wymieszać i ostudzić.
- Jak sernik stężeje , wykładamy na górę pokrojone truskawki i wlewany galaretkę.
- Włożyć do lodówki do stężenia
Warstwowy sernik truskawkowy – pyszny deser
Oto prosty przepis na łatwy w przygotowaniu warstwowy sernik truskawkowy. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego !