Fit przepis na orzechowe brownie – kalorie (1/12 całości, forma 20x20)

112kcal B: 7g T: 4g W: 11g

Fit przepis na orzechowe brownie – składniki

• 400 g ciecierzycy (już po odsączeniu)
• 200 g banana
• 3 jaja
• 15 g kakao
• 30 g białka serwatkowego (czekolada)
• 10 g PB2
• 5 g proszku do pieczenia
• 1 pipeta aromatu Funky Flavor (masło orzechowe)
• 50 g erytrytolu
• 30 g orzechów włoskich

Polewa
• 1 czubata łyżka PB2 + woda
• Sól

Fit przepis na orzechowe brownie – przygotowanie

1. Ciecierzycę porządnie płuczemy, następnie blendujemy, dodajemy banany, jajka i ponownie blendujemy. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz orzechów), blendujemy i wylewamy do formy (u mnie silikonowa).
2. Orzechy siekamy i posypujemy na wierzch.
3. Całość pieczemy ok. 35 min w 180 stopniach.
4. PB2 mieszamy z wodą, solą i polewamy upieczone ciasto bądź pokrojone kawałki.

Fit orzechowe brownie  – pyszne ciasto

 

Oto prosty przepis na łatwe w przyrządzeniu fit orzechowe brownie. Niezbędne fit produkty znajdziecie w naszym sklepie. Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie autorstwa Karoliny Woszczek